Nota de intrare-receptie este emisa de catre cumparator in urma primirii si receptionarii marfurilor si se completeaza automat in baza avizului de insotire a marfurilor primit in format electronic, coreland cantitatile primite cu cele inscrise in avizul de expeditie.

Modulul de validare al aplicatiei eInvoicing coreleaza informatiile din NIR-ul emis de cumpator cu cele din factura emisa de furnizor. In cazul in care diferentele depistate automat nu se incadreaza in marja de eroare acceptata (diferente de pret cauzate de numarul de zecimale) sau cantitati diferite intre cele receptionate si cele facturate, furnizorul este notificat automat, acesta primind si o lista cu diferentele identificate de softul eInvoicing, pentru a intreprinde actiunile de corectie ce se impun.

In plus, sistemul identifica NIR-urile din aplicatia de eInvoicing pentru care nu s-au emis inca facturile aferente in timpul prestabilit si notifica furnizorul si cumparatorul cu statusul validarii, de exemplu NIR fara factura.

Detalii eInvoicing – aici >>

Socializam si pe: