Verificare automata a informatiilor din factura

Pe masura ce sosesc facturi de la furnizori, modulul le valideaza cu informatiile acestuia ce se gasesc in campurile obligatorii din punct de vedere fiscal si le seteaza status-ul validarii. In cazul in care factura emisa de cumparator nu contine informatiile obligatorii, acesta primeste automat o notificare din aplicatie de tipul “factura primita, dar incompleta – lipsesc datale de identificare fiscala”

In functie de politica interna, in procesul de verificare si validare facturi se poate accepta o marja de eroare de o valoare prestabilita sau de un anumit procent din valoarea totala a facturii. Aceasta toleranta acopera cazurile in care preturile din facturi difera de cele din sistemul contabil din cauza numarului de zecimale: 2, 3 sau 4 zecimale.

Solutia eInvoicing capteaza, valideaza, calculeaza si trimite factura corecta direct la plata, fara a fi nevoie de interventie din partea resurselor umane sau aprobare, daca se incadreaza in toleranta acceptata si nu contine erori sau informatii lipsa. In cazul in care diferentele depistate automat nu se incadreaza in valoarea corespunzatoare, furnizorul este notificat automat, acesta primind si o lista cu diferentele identificate de softul eInvoicing, pentru a intreprinde actiunile de corectie ce se impun.

Detalii eInvoicing – aici >>

Socializam si pe: