Zipper România susține Transformarea digitală & Cyber Security în cadrul “MayDay Conference”
Anul acesta am ales să participăm în calitate de partener principal la MayDay, conferința anuală internațională de cyber security ce s-a desfășurat în 24-25 octombrie la Cluj-Napoca.
Anul acesta am ales să participăm în calitate de partener principal la MayDay, conferința anuală internațională de cyber security ce s-a desfășurat în 24-25 octombrie la Cluj-Napoca și să susținem pe această cale dezvoltarea companiilor în procesul de transformare digitală în condiții de securitate și descoperirea noilor trenduri în domeniul securității cibernetice.
MayDay este un concept de evenimente organizat pe două zile ce își propune să aducă în atenția companiilor din România mai multe informații referitoare la ultimele și cele mai importante trenduri din domeniul securității cibernetice și instrumente de dezvoltare și cercetare în cadrul prezentărilor tehnice și workshop-urilor aplicate, susținute de cei peste 20 de speakeri și totodată să reunească sub același acoperiș cei mai activi jucători din sfera de cyber-security.
Agenda evenimentului a abordat subiecte precum: GDPR, NIS & PSD2 : Centraleyezer – Risk Based Approach to Vulnerability Management, Cloud security threat landscape, Attacking and Defending Active Directory sau Building a Security Management and Incident Response Platform using Open Source Tools. În cadrul conferinței s-au discutat teme ce propun eficientizarea proceselor interne ale companiilor, digitizarea, digitalizarea și transformarea digitală, care sunt termenii și tendințele momentului în orice organizație în materie de cyber-security.
Potrivit unui studiu IDC, volumului de date crește exponențial, cu până la 61% pe an, iar nevoia de accesibilitate și optimizarea proceselor au determinat apariția tehnologiilor inovatoare proiectate să răspundă cerințelor pieței în continuă schimbare. Zipper România oferă servicii de Digitizare, Digitalizare și Arhivare conform Legii 135 / 2007 , asigurând securitatea și protecția datelor stocate grație Centrelor de Date dispuse în 2 locații, Cluj și București, ce asigură geo-protecție, geo-caching și geo-replicarea automată a datelor, fiind un sistem de stocare eficient și securizat. Centrul de date acreditat MCSI este proiectat să ofere flexibilitate și disponibilitate 99.98% și dispune de echipe dedicate pentru suport și intervenție 24 / 7 / 365.
„Securitatea cibernetică este o preocupare la ordinea de zi în compania Zipper România, iar asigurarea securității reprezintă o direcție prioritară în cadrul acțiunilor întreprinse de Companie. În calitate de administrator al centrelor noastre de date știm că securitatea perimetrală pur și simplu nu mai este suficientă și avem nevoie de o altă viziune asupra infrastructurilor noastre IT.” spune Judit Fekete, Director IT în cadrul Zipper România.
Nu există niciun dubiu că securitatea cibernetică reprezintă o investiție financiară considerabilă pentru majoritatea companiilor, chiar dacă atacurile cibernetice nu apar la fiecare pas, este suficient ca un singur atac să fie efectuat cu succes pentru a provoca pierderi de mare amploare pentru o companie, de aceea organizațiile trebuie să fie tot timpul pregătite pentru a avea o rată de succes de 100% în diminuarea atacurilor.
„Preocuparea noastră este orientată și către asigurarea managementului alertelor de securitate astfel încât să fie gestionate eficient, în concordanță cu recomandările și cerințele normelor GDPR și NIST.” spune Judit Fekete, Director IT în cadrul Zipper România.
Protejarea rețelei, identificarea și monitorizarea continuă a terminalelor și apărarea constantă împotriva atacurilor cibernetice care evoluează într-un ritm alert, necesită personal, procese și tehnologii specializate de top.
Una dintre soluțiile de protejare a activității unei companii în fața riscului de vulnerabilitate a informației, aplicațiilor, bazelor de date, serverelor și stațiilor de lucru, compromiterii datelor și sistemelor este implementarea unui Security Operation Center (SOC). SOC este responsabil de identificarea, investigarea, prioritizarea, escaladarea și rezolvarea problemelor prin detectarea avansată a amenințărilor cibernetice și reacția rapidă la incidente prin izolarea și remedierea lor în timp real.
Asigurarea securității spațiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor societăților implicate. Cultura securității la nivel național este în dezvoltare, dat fiind faptul că în ianuarie 2019 a intrat în vigoare Legea 362 / 2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice care transpune prevederile directivei UE 2016 / 1148 NIS (Network and Information Security) și stabilește amenzi pentru neconformitate de până la 5% din cifra de afaceri a organizațiilor.
Despre Zipper România
Parte dintr-un grup de firme cu prezența în 5 țări din Sud-Estul Europei, cu două centre de procesare în România și Moldova, Zipper acoperă nevoile companiilor de a-și optimiza fluxurile interne. Soluțiile și serviciile de prelucrare a datelor și a documentelor recepționate, vehiculate sau expediate dintr-o companie, asigură un suport solid pentru reducerea costurilor și a timpului de prelucrare.