Spatiu de stocare a devenit o preocupare pentru organizatiile din intreaga lume, cu cantittati tot mai mari de documente generate anual, sub forma de facturi, extrase de cont sau alte documente cu format standardizat. Datele din aceste formulare sunt scanate cu ajutorul unui scaner de inalta definitie si stocate in format digital in baza de date de companie. Stocarea lor devine o provocare din cauza dimensiunilor mari pe care le au aceste imagini.

Mai mult decat atat, aceste imagini nu pot fi editate pentru a schimba anumiti parametri ai formei sau ai continutului. Acest impediment este solutionat prin procesarea automata a datelor. In acest proces, caracterele prezente in imagine sunt recunoscute folosind diverse tehnologii precum OCR si ICR pentru a transforma imaginea intr-un fisier PDF si mai departe in format text.

In trecut, datele au fost introduse manual in documente. Acest lucru a condus la multe erori manuale. In multe cazuri, aceste erori se dovedesc a fi costisitoare. Numarul de persoane necesare pentru conversia manuala a fost ridicata. Pe langa aceasta a fost costul ridicat al conversiei. in cazul prelucrarii automate a datelor, cu toate acestea, numai o singura persoana este obligata sa verifice erorile in iesire, daca este cazul, la toate. Procesarea automata a datellor reduce considerabil atat costurile cat si timpul de raspuns.

Socializam si pe: