Pregatirea documentelor pentru scanare presupune mai multe actiuni premergatoare scanarii, care se asigure integritatea documentelor scanate si acuratetea imaginii preluate, dar si a echipamentelor de scanare care pot fi afectate de documente rupte, indoite sau care prezinta prinderi metalice.

Primul pas este selectia si aranjarea dosarelor/documentelor ce urmeaza a fi scanate, in concordanta cu ordinea solicitata de beneficiar. Sistemele de prindere a documentelor – agrafe de hartie, capse, sine metalice, etc. – sunt indepartate in totalitate. Ulterior, se identifica documentele ce prezinta deteriorarari si gradul de deteriorare al acestora si se iau masuri pentru remedierea lor, astfel incat calitatea imaginii documentului original sa fie una superioara.

In functie de gradul de deteriorare identificat in procesul de pregatire al documentelor, se stabilesc modalitatile de scanare si resursele necesare – de timp si de personal, pentru ca proiectul agreat sa aiba un termen de finalizare realist.

Detalii Arhivare electronica – aici >>

Socializam si pe: