Stocarea in cloud a simplificat procesul de arhivare si accesare a datelor. Este o tehnologie versatila care ofera posibilitatea de a stoca tot mai multe date, fara a ocupa spatiu pe hard disk. Un avantaj al stocarii datelor in cloud il reprezinta faptul ca in cazul stergerii accidentale a unui fisier sau in situatia pierderii sau distrugerii computerului pe care acesta a fost salvat, datele nu se pierd, ci pot fi recuperate daca au fost salvate pe un server cloud.

Elastic Cloud Storage este un termen folosit pentru a descrie o aplicatie de stocare de tip Cloud ce ofera niveluri variabile de servicii, bazate pe nevoile diverse si mereu in schimbare ale companiilor. Elasticitatea in Cloud reprezinta capacitatea organizatiei de a-si adapta nevoile de stocare in ceea ce priveste volumul de date de prelucrat in functie de cerintele operationale.

Elastic Cloud Storage este un serviciu de stocare date, bazat pe tehnologia cloud, in care software-ul de control si suportul fizic pe disc magnetic sunt combinate ca un sistem integrat, permitand accesul la mediul de stocare.

Socializam si pe: