Documentul electronic este acel document care este creat, transferat, utilizat si stocat prin intermediul unui computer sau unui alt dispozitiv electronic. Acesta poate fi de tip text sau imagine, avand diferite formate: editabile MS Word, Ms Excel, Ms Power Point (.doc, .xls, .ppt, etc) sau needitabile (pdf, mdi, jpg, tif, etc) , in functie de scopul si de destinatia acestuia.

Documentele electronice contin informatii inregistrate intr-o maniera care necesita un computer sau alt dispozitiv electronic pentru a fi afisate, interpretate si procesate. Transmiterea unui astfel de document se poate face numai prin intermediul sistemelor informatice (calculatoarelor) si a canalelor de transmisie electronice (internet sau retele private de date).

Transformarea documentelor fizice in documente electronice se poate realiza prin procesul de scanare si are ca scop principal pastrarea si conservarea pe termen lung a informatiilor continute de documentele fizice, deoarece perioada de depozitare a unui document electronic poate fi mult mai lunga decat a unuia pe suport hartie.

Detalii Document management >>

Socializam si pe: