Cum asigura stocarea in cloud securitatea informatiilor?

Numarul utilizatorilor de servicii de stocare a datelor in Cloud este in continua crestere, pe masura ce lumea digitala devine un spatiu in continua expansiune in care utilizatorii schimba informatii, iar datele trebuie pastrate permanent. Companiile care ofera servicii de Cloud Storage investesc permanent in identificarea de metode noi, cat mai eficiente pentru a proteja datele stocate.

Securitatea informatiilor stocate in Cloud este asigurata in primul rand prin accesul securizat pe baza de identificatori unici – user si parola, dar si prin securizarea datelor, atat in tranzit ca si in repaus (“at rest”). Protocoalele securizate de transfer asigura integritatea datelor in miscare in timp ce criptarea asigura integritatea datelor in repaus. Criptarea reprezinta procesul de codificare a informatiilor (date, documente, etc.), folosind un algoritm complex, astfel incat datele sa poata fi accesibile numai si numai persoanelor autorizate.

Nu in ultimul rand, in plan fizic, securitatea informatiilor este asigurata de centrele de date acreditate care le gazduiesc, care indeplinesc si implementeaza cele mai ridicate standarde de securitate si protectie.

Socializam si pe: