Ce presupune stocarea de tip elastic?

Termenul de stocare elastica a fost asociat relativ recent sistemelor de stocare. Stocarea de tip elastic desemneaza sisteme care integreaza partea de hardware (servere de consum general) si software specializat. Aceste solutii se caracterizeaza printr-o scalabilitate foarte ridicata (denumita de unii vendori de astfel de solutii ‘hyperscale’), performanta ridicata, fiabilitate si functionalitati avansate.

Biblioteca virtuala este o aplicatie de gestionare si stocare a documentelor, ce utilizeaza platforma virtuala de stocare Elastic Cloud Storage (ECS) EMC de la DELL, recunoscuta pentru performanta ridicata, scalabilitate si flexibilitate, fiind astfel una dintre cele mai bune solutii de pe piata de Object Storage. Solutia garanteaza o flexibilitate completa a datelor in cazul defectiunilor hardware sau a degradarii mediului in care au fost stocate.

Unul dintre beneficiile care recomanda Elastic Cloud Storage este acela ca protejeaza continutul fisierelor impotriva stergerii, modificarii sau suprascrierii pentru intreaga perioada de pastrare a datelor, facilitand astfel arhivarea de lunga durata.

Socializam si pe: