Care sunt principalele etape ale transformarii digitale?

Solutiile de automatizare a documentelor, de recunoastere OCR si OMR sunt din ce in ce mai performante si volumul de documente este din ce in ce mai mare, iar asta ne spune ca este momentul sa apelam la solutiile de automatizare ce accelereaza transformarea digitala, de tipul Document Automation sau Management al documentelor.

Va propunem 5 pasi ce trebuie parcursi pentru a incepe procesul de transformare digitala a afacerii dumneavoastra.

1.Asigurati-va ca aveti suportul echipei de management – ca orice proiect complex, transformarea digitala necesita timp, resurse financiare si umane si implica un proces intens de training al angajatilor, dar pentru a asigura implementarea cu succes la nivelul intregii companii, trebuie sa incepeti cu echipa de management.

2.Identificati punctele strategice – creati o echipa de experti care sa asigure desfasurarea corecta a procesului de transformare digitala.

3.Incepeti cu pasi mici – dupa ce identificati punctele strategice in care trebuie sa aduceti imbunatatiri, incepeti cu pasi mici, de tipul semnarii electronice a documentelor, evitarea printarii documentelor in curs de aprobare, folosirea fluxurilor de lucru electronice, transmiterea mesajelor de interes general pe email.

4.Introduceti treptat noi fluxuri de lucru – fiecare initiativa noua de digitalizare se construieste pe bazele initiativei anterioare.

5.Imbunatatiti capabilitatile de baza ale organizatiei – pe parcursul derularii planului de transformare digitala, veti implementa tot mai multe schimbari substantiale la nivelul capabilitatilor esentiale ale afacerii dumneavoastra, iar transformarea digitala completa va duce la implementarea unui nou mod de operare.

Socializam si pe: