Care sunt aspectele importante de care trebuie sa tineti cont cand alegeti automatizarea fluxurilor de documente?

Automatizarea fluxurilor de documente permite companiilor cu un volum mare de documente receptionate, sub diferite forme si formate – fizic (scrisori, facturi, contracte, popriri, etc) si electronic (fisiere text, imagini, email-uri, fisiere PDF) sa reduca semnificativ timpul alocat inregistrarii manuale a fiecarui document si directionarii acestuia catre destinatarul final, precum si riscul aparitiei erorilor manuale sau al pierderii documentelor pe intreg fluxul de documente.

Ca urmare a reducerii duratei de procesare a documentelor, se reduce atat timpul de raspuns la solicitarile clientilor, ceea ce inseamna clienti mai multumiti.

Avantajele implementarii unui sistem de automatizare a fluxurilor de documente, se traduc in economii de timp si financiare, ca urmare a diminuarii nevoii de manipulare a hartiei, de alocare a spatiului necesar depozitarii. De asemenea, in categoria avantajelor mai mentionam cresterea vitezei de comunicare cu clientii interni si externi, cat si eficienta si productivitatea prin alocarea propriilor resurse umane in alte proiecte interne.

Socializam si pe: