Zipper Romania sustine Transformarea digitala & Cyber Security in cadrul “MayDay Conference”

Anul acesta am ales sa participam in calitate de partener principal la MayDay, conferinta anuala internationala de cyber security ce s-a desfasurat in 24-25 octombrie la Cluj-Napoca si sa sustinem pe aceasta cale dezvoltarea companiilor in procesul de transformare digitala in conditii de securitate si descoperirea noilor trenduri in domeniul securitatii cibernetice.

MayDay este un concept de evenimente organizat pe doua zile ce isi propune sa aduca in atentia companiilor din Romania mai multe informatii referitoare la ultimele si cele mai importante trenduri din domeniul securitatii cibernetice si instrumente de dezvoltare si cercetare in cadrul prezentarilor tehnice si workshop-urilor aplicate, sustinute de cei peste 20 de speakeri si totodata sa reuneasca sub acelasi acoperis cei mai activi jucatori din sfera de cyber-security.

Agenda evenimentului a abordat subiecte precum: GDPR, NIS & PSD2 : Centraleyezer – Risk Based Approach to Vulnerability Management, Cloud security threat landscape, Attacking and Defending Active Directory sau Building a Security Management and Incident Response Platform using Open Source Tools. In cadrul conferintei s-au discutat teme ce propun eficientizarea proceselor interne ale companiilor, digitizarea, digitalizarea si transformarea digitala, care sunt termenii si tendintele momentului in orice organizatie in materie de cyber-security.

Potrivit unui studiu IDC, volumului de date creste exponential, cu pana la 61% pe an, iar nevoia de accesibilitate si optimizarea proceselor au determinat aparitia tehnologiilor inovatoare proiectate sa raspunda cerintelor pietei in continua schimbare. Zipper Romania ofera servicii de Digitizare, Digitalizare si Arhivare conform Legii 135 / 2007 , asigurand securitatea si protectia datelor stocate gratie Centrelor de Date dispuse in 2 locatii, Cluj si Bucuresti, ce asigura geo-protectie, geo-caching si geo-replicarea automata a datelor, fiind un sistem de stocare eficient si securizat. Centrul de date acreditat MCSI este proiectat sa ofere flexibilitate si disponibilitate 99.98% si dispune de echipe dedicate pentru suport si interventie 24 / 7 / 365.

„Securitatea cibernetica este o preocupare la ordinea de zi in compania Zipper Romania iar asigurarea securitatii reprezinta o directie prioritara in cadrul actiunilor intreprinse de Companie. In calitate de administrator al centrelor noastre de date stim ca securitatea perimetrala pur si simplu nu mai este suficienta si avem nevoie de o alta viziune asupra infrastructurilor noastre IT.” spune Judit Fekete, Director IT in cadrul Zipper Romania.

Nu exista niciun dubiu ca securitatea cibernetica reprezinta o investitie financiara considerabila pentru majoritatea companiilor, chiar daca atacurile cibernetice nu apar la fiecare pas, este suficient ca un singur atac sa fie efectuat cu success pentru a provoca pierderi de mare amploare pentru o companie, de aceea organizatiile trebuie sa fie tot timpul pregatite pentru a avea o rata de success de 100% in diminuarea atacurilor.

„Preocuparea noastra este orientata si catre asigurarea managementului alertelor de securitate astfel incat sa fie gestionate eficient, in concordanta cu recomandarile si cerintele normelor GDPR si NIST.” spune Judit Fekete, Director IT in cadrul Zipper Romania.

Protejarea retelei, identificarea si monitorizarea continua a terminalelor si apararea constanta impotriva atacurilor cibernetice care evolueaza intr-un ritm alert, necesita personal, procese si tehnologii specializate de top.

Una dintre solutiile de protejare a activitatii unei companii in fata riscului de vulnerabilitate a informatiei, aplicațiilor, bazelor de date, serverelor si statiilor de lucru, compromiterii datelor si sistemelor este implementarea unui Security Operation Center (SOC). SOC este responsabil de identificarea, investigarea, prioritizarea, escaladarea si rezolvarea problemelor prin detectarea avansata a amenintarilor cibernetice si reactia rapida la incidente prin izolarea si remedierea lor in timp real.

Asigurarea securitatii spatiului cibernetic trebuie sa constituie o preocupare majora a tuturor societatilor implicate. Cultura securitatii la nivel national este in dezvoltare, dat fiind faptul ca in ianuarie 2019 a intrat in vigoare Legea 362 / 2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a retelelor si sistemelor informatice care transpune prevederile directivei UE 2016 / 1148 NIS (Network and Information Security) si stabileste amenzi pentru neconformitate de pana la 5% din cifra de afaceri a organizatiilor.

Despre Zipper Romania

Parte dintr-un grup de firme cu prezenta in 5 tari din Sud-Estul Europei, cu doua centre de procesare in Romania si Moldova, Zipper acopera nevoile companiilor de a-si optimiza fluxurile interne. Solutiile si serviciile de prelucrare a datelor si a documentelor receptionate, vehiculate sau expediate dintr-o companie, asigura un suport solid pentru reducerea costurilor si a timpului de prelucrare.

Socializam si pe: