Cum functioneaza stocarea in Cloud?

In contextul de business actual, in care se pune accentul pe accesul rapid la date si documente si eficienta crescuta a personalului, necesitatile companiilor de a avea acces imediat la datele importante pentru nevoile lor de business, respectiv ca stocarea si arhivarea lor sa se faca in conformitate cu reglementarile legale, sunt aspecte pe care sistemele traditionale de management ale stocarii datelor nu le mai pot indeplini.

Stocarea de tip cloud se bazeaza pe o platforma aflata la distanta (centru de date) care foloseste o infrastructura virtualizata si care ofera companiilor servicii de stocare scalabile care pot fi alocate in mod dinamic conform cerintelor organizatiilor.

Fata de modalitatile traditionale de stocare ‘in house’, in care departamentul de IT trebuie sa adauge in mod continuu dispozitive de stocare fizice (hardware), stocarea de tip cloud ofera elasticitate, scalabilitate si monitorizarea resurselor. De asemenea, in cazul stocarii de tip cloud, datele sunt replicate, adesea in mai multe geo-locatii, pentru a asigura recuperarea in cazul unui dezastru sau a unor erori.

Sistemele de stocare de tip cloud implica un numar mare de severe ce respecta o arhitectura menita sa asigure o disponibilitatea foarte ridicata a datelor. Daca unul (sau chiar mai multe) dintre servere necesita mentenata sau este indisponibil, datele replicate vor fi disponibile.

Socializam si pe: