Metadatele reprezinta informatii referitoare la anumite caracteristici ale unui document electronic de orice tip. Informatiile oferite fac referire la data crearii, autorul documentului, locatia in care este arhivat documentul, marime fisier, etc si au ca scop facilitarea proceselor de cautare, identificare si urmarire a unui fisier electronic.

De exemplu, metadatele unui document text pot fi informatii despre dimensiunea documentului, autor, data crearii si un scurt rezumat al documentului, dar si informatii din interiorul documentului, cuvinte cheie sau campuri cu denumiri standard. Metadatele din paginile web pot contine, descrieri ale continutului paginii, precum si cuvinte cheie legate de continut.

Metadate permit clasificarea, organizarea si stocarea datelor ce fac referire la documentele electronice. Cautarea metadatelor poate fi simpla, in functie de cuvinte cheie, atunci cand acestea se cunosc sau avansata, setand criterii multiple de identificare. Cautarea este permisa atat pentru documentele arhivate intr-o biblioteca virtuala de exemplu, cat si pentru cele care sunt trimise pe anumite fluxuri de lucru.

Detalii Biblioteca virtuala >>

Socializam si pe: