Afla care sunt diferentele dintre stocarea si arhivarea datelor

Stocarea și arhivarea datelor sunt în esență două procedee diferite: procesul de arhivare se realizează ca urmare a încheierii procesului de stocare a documentelor.

Stocarea documentelor se referă la perioada în care documente sunt actuale și active (ex. contractele de prestări servicii în vigoare, contracte individuale de munca în vigoare), perioadă în care se recomandă realizarea unei copii de rezervă (back-up) cu scopul de a preîntâmpina situațiile de pierdere sau corupere, respectiv în scopul de a le recupera ulterior.

Arhivele, pe de altă parte, sunt destinate a fi utilizate ca depozite de documente care conțin date pentru care exista o obligație legală / contractuală / interes legitim (conform Regulamentului GDPR) de păstrare pentru o perioadă lungă de timp. De exemplu, datele care trebuie păstrate în scopul respectării unor reglementări, cum sunt cele impuse de regulamentul GDPR trebuie arhivate, nefiind suficient să le facem o copie de rezervă și să le stocăm temporar.

Procesele de stocare respectiv de arhivare a documentelor sunt diferite și prin prisma măsurilor tehnice și organizatorice aplicabile celor două.

Socializam si pe: